Video til sociale medier

en illustration af video til sociale medier

Video til sociale medier: Hvorfor er det vigtigt, og hvordan gør man lige? 

Årsagen er egentlig ret lige til. Videoer på de sociale medier vækker bare mere opmærksomhed end noget andet medie. Især hvis det er vellavet SoMe content. 

Med andre ord kommer du ikke udenom, at du bliver nødt til at have nogle kraftfulde stykker video, du kan bruge på alt fra Instagram, Facebook til LinkedIn. Selvfølgelig er der mange andre sociale medie platforme, du kan bruge også, men vi fokuserer primært på B2B. 

Mere end 1.000 videoer har vi lavet til os selv og kunder

Herunder får du et lille udpluk af nogle af de nyeste videoer, vi har lavet:

Port of Kolding webinar video

Peter Larsen Coffee

WeUse

Når du har med business to business (B2B) at gøre, er det nemlig ikke altid, det giver mening at bruge TikTok eller Snapchat for den sags skyld. Jo, givetvis kan det af og til være en rigtig fin idé, hvis du har en speciel målgruppe, som bruger disse medier. Vores erfaring er blot, at film til sociale medier, hvis det er i et forretnings øjemed, gør sig bedst på de klassiske platforme.

Gennemgang af artiklen i videoformat samt lidt ekstra gode tips og pointer

På hvilken måde skiller sociale medier video sig ud fra almindelige videoer? 

Godt spørgsmål! Forskellen ligger primært i selve indholdet. Du bliver nødt til at have en video, som er på 100% fra start til slut. Ikke noget med at have lange sektioner med kedeligt og intetsigende indhold. Gør du det, er du i hvert fald på direkte kurs mod at miste modtageren. 

En person som er usandsynlig god til at lave indhold til sociale medier er Nas Daily. Se eventuelt et eksempel herunder: 

Nas Daily formår virkeligt at fange modtagerens opmærksomhed fra første øjekast, og slipper dig ikke før, du har nået til de sidste sekunder. Den formular er utrolig kraftfuld, og vi har faktisk lavet et cheat-sheet eller en skabelon til en typisk Nas Daily storyline. En skabelon som du helt gratis kan downloade her, hvor du blot betaler med din e-mail (vi sender ikke noget spam, kun relevante artikler!):

Huskeliste til video til sociale media

Okay, én ting er at få en decideret storyline. Det kan hurtigt blive lidt stort og uoverskueligt. Derfor kan du supplere med denne relativt korte tjekliste, som forhåbentligt kan hjælpe dig i gang: 

 1. Din video må gerne være lang, MEN, på ikke ét tidspunkt, må du miste kadence eller tempo. Du skal hele tiden holde modtageren fanget og interesseret. 
 2. Skift kameravinkel, klip, lys og lyd ofte
 3. Husk at variere i din tonalitet og gestikuleringer, hvis der er en interviewer i videoen
 4. Brug altid personer i videoen, da vi har med et socialt medie at gøre. Mennesker tiltrækkes af mennesker. 
 5. Inkludér følelser i din video, da det er den hurtigste vej til at holde på seeren. 
 6. Hold et genkendeligt brand tema. Eksempel samme farver, lignende budskaber og format af videoen. Nas Daily er igen eksemplarisk. 
 7. Brug ÆAA-formularen: Ærlig, autentisk og afslappet

Hvad er vores største anbefaling til dig, når du skal i gang med SoMe videoer? 

Husk at have et formål. Det nytter simpelthen ikke, hvis du laver videoer for blot at lave videoer. Dit budskab er det aller, allervigtigste. Sagt på en anden måde kan du uden problemer lave fantastisk indhold, uden at have hverken en professionel videograf med dig eller det dyreste og nyeste indhold. 

Eksempelvis Spaghetti Road, en YouTube kanal lavet af en dansker, et pragteksemplar på, at sålænge budskabet og indholdet er godt, så kan du sagtens lave fantastisk indhold. På trods af du har et usandsynligt ringe kamera og mikrofon. 

Så altså igen: Hav en klar historie og et godt budskab, ellers kan det være fuldstændig lige meget, hvor godt udstyr du har. 

Hvilket udstyr anbefaler vi til dig, som vil gøre det selv? 

Hvis du vil lave dine små egne videoer til de sociale medier, har vi faktisk en ret lækker lille liste til dig her. Som minimum anbefaler vi følgende: 

 • Smartphone som kan optage i 4K, da det gør redigering lidt nemmere
 • Mikrofon. Vi anbefaler en Røde Wireless Go med lavalier og Invisilav
 • Gimbal til din telefon så optagelserne bliver stabile og ikke rystede 
 • En stor bunke kreativitet! 

Ovenstående er faktisk nok, når det ikke skal være vildere. Selvfølgelig kan du lave nogle federe ting, hvis du har en større produktion. Men det behøver ikke altid være så avanceret. 

I forhold til software til redigering er der mange forskellige muligheder. Den bedste gratis mulighed er uden tvivl Davinci Resolve. Muligvis kan det godt være et lidt tungt program at komme i gang med, men det er virkeligt et godt stykke software. 

Final Cut Pro til apple computere er et rigtig stærkt valg, men er en betalt version. 

Derudover kan du faktisk få mange gratis, eller ret billige, programmer til din telefon, hvor du kan lave nogle fine sammenklipninger. 

Held og lykke med det! 

Hvordan laver TRIBE Media videoer til SoMe?

Vi hjælper dig i gang med nogle stærke sociale medier video. Sociale medier kan nemlig være et svært hav at sejle på, hvis man ikke ved, hvordan man skal navigere. Det handler nemlig om at snakke til mennesker – ikke robotter. Derfor skal man bruge talesprog, personligt sprog og ikke mindst tale til sine kunder. Præcist det samme gælder for videoer. Hvis ikke kommunikationen er tilpasset til det sociale medie, så er det lige meget hvor flot en hjemmeside, man har fået lavet. Så husk at få lavet video til sociale medier. Kan du ikke selv? Så tilbyder vi også nogle sociale medier pakker her.

Hvem kan lave video til sociale medier?

Svaret er ret nemt. Det kan vores dygtige videografer naturligvis, som du kan møde lige her. De specialiserer sig i at lave video til sociale medier, og alt derimellem. Udover at være knalddygtige til videoer, er de selvfølgelig altid til at snakke med. Mon ikke de også giver den første kop kaffe.

Hvilke sociale medier laver I videoer til?

Vi har erfaring indenfor alle de store sociale medier, hvor vi er eksperter i at ramme netop din målgruppe. Derfor kan du få lavet video til sociale medier indenfor nedenstående grupper, som passer præcist til din virksomhed. 

Primært fokuserer vi på følgende sociale medier: 

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • YouTube
 • og altid i en kombination med din hjemmeside

Har du et spørgsmål til video til sociale medier?

Hvad får du med i prisen?

Til sociale medier handler det om at være hurtig, autentisk og kortfattet. Vores normale videoproduktions priser er lidt anderledes, end vores sociale medier pakker. Årsagen til det er, at vi har vi prøvet at optimere processen så meget som overhovedet muligt. Derfor får du følgende med i vores sociale medier pakker:

 1. Idéudvikling
 2. Storyboard
 3. Optagelse lavet af professionelle videografer
 4. Altid sparring og rådgivning

Naturligvis kan du godt lave en større og mere professionel video også til sociale medier, men så kræver det et større budget og mere planlægning. 

Har du et spørgsmål?

Hvis du har det mindste spørgsmål til videoer til de sociale medier, kan du selvfølgelig altid kontakte os helt uforpligtende. Vi er her for at hjælpe dig videre. 

Happy shooting!

Få hjælp til video
Kontakt os herunder

Har du spørgsmål?

Gå til undersider her

Inkluderer en god blanding af information / blogsider samt servicesider.

kolding video studie

Videostudie

Videostudie i Kolding Kom og prøv vores 100% optimerede videostudie, hvor du har

Videoproduktion priser hos TRIBE Media

Virksomhedsfilm

Få en virksomhedsfilm, der skiller sig ud fra konkurrenterne Vores yderst dygtige filmproducenter

reklamefilm pris hvad koster en reklamefilm

Reklamefilm pris

En reklamefilm pris afhænger af rigtig mange ting. Derfor giver det fin mening

Reklamefilm er vigtig uanset om det er til TV, facebook, youtube eller i biografen

Reklamefilm

Billeder er effektive, men reklamevideoer er i en liga for sig selv! Om

Kundeudtalelser

Virksomheder vi har hjulpet: Sådan siger de om samarbejdet med os

Lyst til at høre mere om at samarbejde med os?

Alle passer ikke til os og omvendt. Vi ønsker at levere et kvalitetsprodukt, hvorfor samarbejdet med dig betyder alt.

Derfor lad os først starte ud med at se, om vores to virksomheder faktisk passer sammen. Ring til os eller brug kontaktformularen herunder. Vi er ikke ude efter at levere det billigste produkt. Derfor hvis du søger den absolut laveste pris, er vi nok ikke et match. Ønsker du i stedet en samarbejdspartner som sætter sig dybt ind i din virksomhed, så løft ‘klodsen’ og tag en snak med os. (-:

Lad os finde ud af, om vi skal hjælpe dig med ny marketing, web eller indhold

Få gratis marketing og webanalyse

Indtast dine oplysninger, og vi vender tilbage snarest muligt, hvor vi snakker om, hvad du gerne vil have ud af din gratis analyse.

Get free marketing and web analytics

Enter your details and we’ll get back to you as soon as possible to discuss what you’d like from your free analysis.

Merry Christmas and thank you for your cooperation

No matter how much or little we’ve talked this year, our collaboration still means a lot to us at the Tribe.

That’s why we want to give you some special Christmas gift that might help you in 2022.


40% discount on a video or photo
for the website or social media.

The gift can be picked up at our office dalbygade 40U 1. floor or you can book an online conversation in my, Benjamin, calendar.

I look forward to talking to you. Merry Christmas!