Video til sociale medier

an orange background with the words facebook and youtube

Video til sociale medier: Hvorfor er det vigtigt og hvordan gør man lige? 

Årsagen er egentlig ret lige til. Videoer på de sociale medier vækker mere opmærksomhed end noget andet medie. Især hvis det er vellavet SoMe content. 

Med andre ord kommer du ikke udenom, at du bliver nødt til at have nogle kraftfulde videomaterialer, du kan bruge på alt fra Instagram, Facebook til LinkedIn. Selvfølgelig er der mange andre sociale medie platforme, du kan bruge også, men vi fokuserer primært på B2B.

Mere end 1.000 videoer har vi lavet til os selv og kunder

Herunder får du et lille udpluk af nogle af de nyeste videoer, vi har lavet:

Kolding Havn webinar

Peter Larsen Kaffe

WeUse

Når du har med business to business (B2B) at gøre, er det nemlig ikke altid, det giver mening at bruge TikTok eller Snapchat for den sags skyld. Jo, givetvis kan det af og til være en rigtig fin idé, hvis du har en speciel målgruppe, som bruger disse medier. Vores erfaring er blot, at film til sociale medier, hvis det er i et forretnings øjemed, gør sig bedst på de klassiske platforme.

Gennemgang af artiklen i videoformat samt lidt ekstra gode tips og pointer

På hvilken måde skiller sociale medier video sig ud fra almindelige videoer? 

Godt spørgsmål! Forskellen ligger primært i selve indholdet. Du bliver nødt til at have en video, som er på 100% fra start til slut. Ikke noget med at have lange sektioner med kedeligt og intetsigende indhold. Gør du det, er du i hvert fald på direkte kurs mod at miste modtageren. 

En person som er usandsynlig god til at lave indhold til sociale medier er Nas Daily. Se eventuelt et eksempel herunder:

Nas Daily formår virkeligt at fange modtagerens opmærksomhed fra første øjekast, og slipper dig ikke før, du har nået til de sidste sekunder. Den formular er utrolig kraftfuld, og vi har faktisk lavet et cheat-sheet eller en skabelon til en typisk Nas Daily storyline. En skabelon som du helt gratis kan downloade her, hvor du blot betaler med din e-mail (vi sender ikke noget spam, kun relevante artikler!):

Huskeliste til video til sociale media

Okay, én ting er at få en decideret storyline. Det kan hurtigt blive lidt stort og uoverskueligt. Derfor kan du supplere med denne relativt korte tjekliste, som forhåbentligt kan hjælpe dig i gang: 

 1. Din video må gerne være lang, MEN, på ikke ét tidspunkt, må du miste kadence eller tempo. Du skal hele tiden holde modtageren fanget og interesseret. 
 2. Skift kameravinkel, klip, lys og lyd ofte
 3. Husk at variere i din tonalitet og gestikuleringer, hvis der er en interviewer i videoen
 4. Brug altid personer i videoen, da vi har med et socialt medie at gøre. Mennesker tiltrækkes af mennesker. 
 5. Inkludér følelser i din video, da det er den hurtigste vej til at holde på seeren. 
 6. Hold et genkendeligt brand tema. Eksempel samme farver, lignende budskaber og format af videoen. Nas Daily er igen eksemplarisk. 
 7. Brug ÆAA-formularen: Ærlig, autentisk og afslappet

Produktion af video til sociale medier

Når vi taler om produktion af video til sociale medier, er det vigtigt, at videoen har et klart formål. Man skal altså vide, hvad man vil med videoen og hvad man gerne vil have seeren til at forstå. Derfor, inden du laver en video, skal du vide hvad du gerne vil fortælle, informere eller underholde med. Altså et klart tema eller rød tråd, så læseren/seeren opfanger budskabet på bedst muligt vis.

Det er derfor vigtigt, at du kender dine følgere på de sociale medier, så du på bedst mulig vis kan kommunikere succesfuldt. 

Når du først har fundet ud af, hvad du gerne vil kommunikere, kan du begynde at lege med, hvordan du skal kommunikere det. Skal det være en video, som viser virksomheden frem bag kulisserne? Vi ved efterhånden, at loyale følgere elsker at følge med i virksomheders hverdage / ‘’behind the scenes’’ og derfor kan sådanne serier være effektive.

Videoproduktion til sociale medier kan efterhånden gøres på mange forskellige måder og ved hjælp af forskellige værktøjer.

Har du brug for at filme indhold selv eller vil du lave en hel video ved hjælp af computerteknologi? I dag findes der flere AI programmer, som kan hjælpe med at producere videoer, hvis du ikke selv føler at du er ekspert eller vil foran kameraet. Ja der findes super effektive programmer, men personlige videoer fra virksomheden har oftest den største effekt.

Hvad er vores største anbefaling til dig, når du skal i gang med SoMe videoer? 

Som nævnt før så skal du altså huske at have et formål. Det nytter ikke blot at lave videoer. Dit budskab er det allervigtigste. Sagt på en anden måde, kan du uden problemer lave fantastisk indhold, uden at have hverken en professionel videograf eller det dyreste og nyeste indhold. 

Eksempelvis Spaghetti Road, en YouTube kanal lavet af en dansker, et pragteksemplar på, at så længe budskabet og indholdet er godt, så kan du sagtens lave fantastisk indhold. På trods af at du har et usandsynligt ringe kamera og mikrofon. 

Så altså igen: Hav en klar historie og et godt budskab, ellers kan det være fuldstændig lige meget, hvor godt udstyr du har.

Hvilket udstyr anbefaler vi til dig, som vil gøre det selv? 

Hvis du vil lave dine små egne videoer til de sociale medier, har vi faktisk en ret lækker lille liste til dig her. Som minimum anbefaler vi følgende: 

 • Smartphone som kan optage i 4K, da det gør redigering lidt nemmere
 • Mikrofon. Vi anbefaler en Røde Wireless Go med lavalier og Invisilav
 • Gimbal til din telefon så optagelserne bliver stabile og ikke rystede 
 • En stor bunke kreativitet! 

Ovenstående er faktisk nok, når det ikke skal være vildere. Selvfølgelig kan du lave nogle federe ting, hvis du har en større produktion. Men det behøver ikke altid være så avanceret. 

I forhold til software til redigering er der mange forskellige muligheder. Den bedste gratis mulighed er uden tvivl Davinci Resolve. Muligvis kan det godt være et lidt tungt program at komme i gang med, men det er virkeligt et godt stykke software. 

Final Cut Pro til Apple computere er et rigtig stærkt valg, men er en betalt version. 

Derudover kan du faktisk få mange gratis, eller ret billige, programmer til din telefon, hvor du kan lave nogle fine sammenklipninger. 

Mulighederne er altså mange, når der skal laves SoMe videoer. Kun fantasien sætter grænser! Mangler du et sted at skyde dine videoer, så kan du leje et videostudie hos os, hvis du ønsker et professionelt set up.

Hvordan laver TRIBE Media videoer til SoMe?

Vi hjælper dig i gang med nogle stærke sociale medier video. Sociale medier kan nemlig være et svært hav at sejle på, hvis man ikke ved, hvordan man skal navigere. Det handler nemlig om at snakke ud til mennesker – ikke robotter. Derfor skal man bruge talesprog, personligt sprog og ikke mindst tale til sine kunder. Præcist det samme gælder for videoer. Hvis ikke kommunikationen er tilpasset til det sociale medie, så er det lige meget hvor flot en hjemmeside, man har fået lavet. 

Husk altså at få lavet video til dine sociale medier. Kan du ikke selv? Så tilbyder vi også nogle sociale medier pakker her.

Hvilke sociale medier laver I videoer til?

Vi har erfaring indenfor alle de store sociale medier, hvor vi er eksperter i at ramme netop din målgruppe. Derfor kan du få lavet video til sociale medier indenfor nedenstående grupper, som passer præcist til din virksomhed.

Primært fokuserer vi på følgende sociale medier: 

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Og altid i en kombination med din hjemmeside

Mød holdet som er klar til at hjælpe dig

Benjamin er vores Art Director. Han sørger for at storyline, interviewspørgsmål og virksomhedens identitet bliver bundet sammen på en stærk måde.
Rasmus er vores editor. Han redigerer videoerne i stor stil, så de passer perfekt til de sociale medier. Især såkaldte shorts er han virkelig god til. Disse shorts passer ideelt til alt fra YouTube, Instagram og TikTok
Patryk er vores videograf. Han har styr på alle de tekniske detaljer og sørger for at optagelserne bliver super lækre.

Har du et spørgsmål til video til sociale medier?

Hvad får du med i prisen?

Til sociale medier handler det om at være hurtig, autentisk og kortfattet. Vores normale videoproduktions priser er lidt anderledes, end vores sociale medier pakker. Årsagen til det er, at vi har prøvet at optimere processen så meget som overhovedet muligt. Derfor får du følgende med i vores sociale medier pakker:

 1. Idéudvikling
 2. Storyboard
 3. Optagelse lavet af professionelle videografer
 4. Sparring og rådgivning

Naturligvis kan du godt lave en større og mere professionel video også til sociale medier, men så kræver det et større budget og mere planlægning. 

Har du et spørgsmål?

Hvis du har det mindste spørgsmål til videoer til de sociale medier, kan du selvfølgelig altid kontakte os helt uforpligtende. Vi er her for at hjælpe dig videre. 

 

Happy shooting! 

 

Få hjælp til video
Kontakt os herunder

Benjamin og hans videoteam går og venter på at lave din næste reklamefilm.

Kontakt os nu og tak os senere

Har du spørgsmål?

Gå til undersider her

Inkluderer en god blanding af information / blogsider samt servicesider.

Produktfotografering af produkt

Product video

Product videos are pretty essential for businesses as it’s all about promoting their

a man is holding a camera and taking pictures

Produktvideo

Produktvideoer er ret essentielt for virksomheder, da det handler om at promovere sine

Corporate video

Get a corporate video that stands out from the competition Our highly skilled

Kundeudtalelser

Virksomheder vi har hjulpet: Sådan siger de om samarbejdet med os

Lyst til at høre mere om at samarbejde med os?

Alle passer ikke til os og omvendt. Vi ønsker at levere et kvalitetsprodukt, hvorfor samarbejdet med dig betyder alt.

Derfor lad os først starte ud med at se, om vores to virksomheder faktisk passer sammen. Ring til os eller brug kontaktformularen herunder. Vi er ikke ude efter at levere det billigste produkt. Derfor hvis du søger den absolut laveste pris, er vi nok ikke et match. Ønsker du i stedet en samarbejdspartner som sætter sig dybt ind i din virksomhed, så løft ‘klodsen’ og tag en snak med os. (-:

Lad os finde ud af, om vi skal hjælpe dig med ny marketing, web eller indhold

two people standing on top of a hill with a camera

Skal vi arbejde sammen?

Udfyld formularen, så kontakter vi jer hurtigst muligt eller ring på 7071 1200 

Glædelig jul og tak for et godt samarbejde

Uanset hvor meget eller lidt vi har talt sammen dette år, betyder vores samarbejde stadig meget for os hos stammen.

Derfor vil vi gerne give en eller anden speciel julegave, som måske kan hjælpe dig i 2022. 

40% rabat på en video eller foto til hjemmesiden eller sociale medier.

Gaven kan afhentes på vores kontor dalbygade 40U 1. sal eller du kan booke en online samtale i min, Benjamin, kalender.

Glæder mig til, vi tales ved. God jul!